Welke beslissingen heb je afgelopen week genomen? En hoe heb je je daarbij gevoeld?

In de complexe en veranderende wereld waarin wij leven, moeten wij elke dag voor onszelf, onze teams, onze klanten, onze partners beslissen: reorganiseren of niet, de ene of de andere werknemer bevorderen, verhuizen of uitbreiden, een leverancier kiezen, stemmen, de ene of de andere uitdaging aangaan?

Wij beschikken niet allen over hetzelfde vermogen om snel en goed te beslissen, noch over hetzelfde beoordelingsvermogen, noch over dezelfde vermetelheid. Wij zijn ongelijk als het gaat om het nemen van risico’s en wij beslissen niet altijd op dezelfde manier, afhankelijk van de context.

We weten dat we bij het nemen van beslissingen rationeel te werk gaan en dat het nuttig is de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen en gebruik te maken van matrices en hulpmiddelen, maar dankzij de neurowetenschappen weten we ook dat emoties de meeste van onze keuzes sturen… Dus hoe kunnen we doeltreffender beslissen?

En helaas raadplegen we niet altijd een van de belangrijkste richtingaanwijzers die er zijn, ons hart, en vergeten we vaak ons verstand te verbinden met ons hart en onderbuik!

Het is alsof we in de wagen stappen, starten, maar we komen snel achter dat we geen meter vooruit komen, omdat de motor ontbreekt!

Zo is het ook met ons leven, we maken de hele dag door keuzes, bijna non-stop en als je heel eerlijk bent, en heel vaak doen we dit vanuit onze interne programmatie, gewoonten, opvoeding, overtuigingen, patronen, relaties (we nemen overtuigingen over). En als we nu eens echt bewust zouden gaan leven en meer naar ons gevoel luisteren, ons verbinden met ons hart.

Hoe zou dit zijn? We leven zeer hectisch en hebben amper tijd om stil te staan of de keuzes die we maken ons vooruit helpen of net ons achteruit zet of ons schaadt op andere gebieden. Hoe kun je de coherentie vinden, hoe kun je de juiste keuzes maken?

LEES MIJN 10 TIPS 

Wij geven jou 10 tips over hoe u beslissingen kunt nemen met uw hoofd, maar ook met uw hart.

1/ Beslissend vanuit zelfkennis om helder te zijn

Het gaat erom te weten wie ik ben, hoe ik werk, wat mijn verlangens zijn, mijn diepste aspiraties, de waarden die mijn handelen sturen, wat voor mij essentieel is, mijn ankers (levensbalans, materieel comfort, financieel succes…) en die waarden in equivalenten om te zetten.

2/ Dilemma’s en vraagstukken omzetten in tastbare doelstellingen

Focussen op het bereiken van een doel, in plaats van stil te staan bij hoe problematisch het kan zijn, motiveert beweging en initiatief.

3/ Het doorbreken van beperkende overtuigingen

En maak een einde aan die kleine interne stemmetjes die ons regeren en ons verlammen wanneer we moeten beslissen, het “perfect willen zijn”, het “goed willen zijn”, het “sterk willen zijn”, enz.

4/ Wees je bewust van de vele cognitieve vooroordelen, de illusies van de geest die ons beoordelingsvermogen kunnen veranderen of beïnvloeden en zelfs ons op het verkeerd spoor zetten.

Deze vooroordelen, waardoor de hersenen tijd of energie kunnen besparen, zijn vaak onbewust en liggen aan de basis van perceptiefouten, beoordelingsfouten, vooroordelen…

5/ Overwin autoriteitsfiguren

Doe (tenminste mentaal) een beroep op hen die meetellen of hebben meegeteld in de verschillende fasen van ons leven, hetzij om hun hulp te vragen omdat zij altijd goede raadgevers zijn geweest, hetzij integendeel om jezelf te emanciperen en anders te handelen.

6/ Gevoelens gebruiken

Men moet nooit beslissen onder invloed van woede of droefheid, wanneer de emotionele intensiteit op zijn hoogtepunt is, maar het is waardevol om aandacht te hebben voor wat onze zintuigen en gewaarwordingen ons vertellen.

7/ Onze geest tot rust brengen met behulpzame hulpmiddelen

De SWOT-matrix kan ons helpen onze hersenen tot rust te brengen door onze beslissingen te objectiveren.

8/ Risico’s beheren wanneer de beslissing veel mensen aangaat

Identificeer de risicofactoren en de problemen van de betrokken belanghebbenden en denk na over een passende strategie voor elk van hen.

9/ Wees creatief om het scala aan mogelijkheden te verruimen.

Ga erop uit om andere mensen te ontmoeten, houd creatieve sessies met het team of met je collega’s, praat met anderen om nieuwe ideeën op te doen, een ander perspectief te krijgen.

10/ Beslis niet te beslissen

Zoals altijd zijn er momenten waarop het goed is om te handelen en momenten waarop het goed is om te wachten – anderen laten weten wat we hebben besloten is ook een kwestie van timing en synchroniciteit!

Gouden tip!

We laten ons vaak alleen maar drijven door urgentie en verliezen dan de belangrijke dingen uit het oog. Soms kunnen we dus belangrijk doen over dingen die onbelangrijk zijn, of zijn we alleen maar bezig met de korte termijn en vergeten de lange termijn.

Als we ons vooral zouden richten op de belangrijke taken, houden we zowel de lange termijn (niet urgent) als de korte termijn (urgent) in de gaten. Maar hoe bepaal je dan precies of iets belangrijk is? Dat hangt af van jouw doel (zie tip 1). Hierbij is het belangrijk dat je nagaat of de beslissing van belang is binnen jouw rol of functie. Bedenk of de activiteit of keuze bijdraagt aan het behalen van de doelen die je in jouw rol of functie nastreeft. Daarnaast is het goed om bij jezelf na te gaan waardoor jij je laat leiden (urgentie of belangrijkheid), en om hier bewust over na te denken bij het nemen van een besluit. En vooral naar je gevoel gaan luisteren, observeren en voelen? Klopt het, dan ja, klopt het niet, ga nog eens na waarom het niet klopt!

Wil je weten wat jou tegenhoudt, welke onbewuste overtuigingen in jezelf jou saboteren om vrij te komen, om doelen dromen te vervullen, om je goed te voelen?
Boek een gratis gesprek met mij en ik leg je uit wat ik voor jou kan betekenen, wat mijn deblokkering sessies inhouden, hoe het werkt, wat je resultaten zullen zijn, hoelang dat het duurt, wat het kost, enz..
Neem contact met mij op en plan nu een gratis gesprek van 30 minuten om samen te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen en zodat je belangrijke inzichten mag verwerven voor je loopbaan en/of je persoonlijke leven.

Neem vrijblijvend contact op

Meer weten?

Welke negatieve effecten voorziet je binnen je praktijk?

Welke veranderingen moet je in je praktijk aanbrengen?

Welke obstakels denk je dat er zich zullen aandienen bij je team?

Welke uitdagingen spelen nu meer dan ooit een rol voor jou persoonlijk?

Welke kansen zijn er om een advocatenpraktijk te creëren die meer aan je wensen voldoet, en de behoeften van de post-covid cliënt die beter kan gedijen in het huidige klimaat en in de post-Covid19 wereld?

Wil je meer weten over team- of management coaching en hoe je de Soft Skills voor advocaten kunt aanwenden voor je praktijk om meer structuur, focus en productiviteit te bevorderen? Neem contact met mij op: Info@evaguerra.be

Of klik op deze link: CONTACT

.

.

.

error: Content is protected !!

Download Your Copy