Jezelf leren vertrouwen en waarderen, hoe doe je dat?

Ontdek de kracht van de liefde!
08

ONLINE WORKSHOP “100% SELF-CONFIDENCE”

Wanneer: nog nader te bepalen

Eerst van jezelf leren houden om te leren liefhebben

Van jezelf houden maakt deel uit van een fundamenteel proces in ons leven,waardoor we eerlijker van anderen kunnen houden.

Dit proces duurt een leven lang, omdat er veel omstandigheden zijn die ons voortdurend op de proefstellen: telleurstellingen, frustraties, gemaakte fouten, ongedaan gemaakte doelen, storingen, ontmoediging. Er zijn eindeloze dagelijkse beproevingen die we ondergaan, en we laten ze onze perceptie van onze persoonlijke waarde beïnvloeden.

Het is erg moeilijk om te geven wat je niet hebt, en als een persoon geen liefde voor zichzelf heeft, kan hij het nauwelijks aan anderen geven. Je gelooft misschien dat je van anderen houdt, maar je zult voortdurend in emotionele manipulatie, eisen en behoeften op een ongezonde manier transmitteren.

Wat is Geweldloze Communicatie?

De taal van empathie, Geweldloze communicatie volgens de bekende Psycholoog Marshall Rosenberg.

Wat verkies je, gelijk hebben of gelukkig zijn? Twee dingen tegelijk ze zijn niet mogelijk “

Geweldloze Communicatie werd ontwikkeld door Marshall Rosenberg (1934-2015). Hij vroeg zich af hoe het komt dat sommige mensen verharden in hun contact met de mensen om hen heen. En vooral ook: hoe anderen, ongeacht de omstandigheden, in staat zijn om oprecht en empathisch contact met anderen aan te gaan. Dit decennialange onderzoek leidde tot een schat aan inzichten en vaardigheden die wereldwijd mensen hebben geïnspireerd tot andere gesprekken, samenwerking en conflictoplossing.

 

05

                                                             

Geweldloze Communicatie wordt ook wel ‘Verbindende Communicatie’ genoemd, als verwijzing naar de intentie: het gaat om een verbinding waarbij ieders behoefte erkend wordt. De intentie en vaardigheden van Geweldloze Communicatie zijn in drie contexten toepasbaar. In de eerste plaats voor onszelf, als individu. De manier waarop ik zorg draag voor mezelf bepaalt de keuze vrijheid die ik heb in het contact met anderen. In de tweede plaats ondersteunt Geweldloze Communicatie met gespreksvaardigheden. De manier waarop we communiceren is namelijk van grote invloed op de kwaliteit van onze (werk)-relaties. En in de derde plaats helpt Geweldloze Communicatie om op een andere manier onze systemen (zoals gezinnen of organisaties) in te richten. Want samen leven en werken vraagt meer dan vaardigheden van een enkel individu.

Geweldloze of Verbindende Communicatie moedigt ons aan onze aandacht te richten op wat wij en de ander waarnemen, hoe we ons voelen, wat onze onderliggende behoeften zijn en wat ieder van ons graag zou willen. Verbonden met wat ons hier en nu bezighoudt ontstaat er helderheid en ruimte voor mededogen en compassie. Waarmee een oplossing binnen handbereik ligt die zowel je eigen behoeften vervult als die van de ander…

Toepassing Geweldloze Communicatie

Over de hele wereld ondersteunt training in Geweldloze Communicatie:

  • Gezinnen, individuen, kinderen en opvoeders– met levensvaardigheden voor communicatie, heling en verbinding
  • Organisaties – van de werkvloer tot de directiekamer
  • Kantoren en Rechtspraktijken
  • Onderwijsinstellingen – leraren, ouders, leerlingen en bestuurders
  • Gezondheidszorg – dokters, verpleegsters, patiënten en managers
  • Sociale dienstverlening – van dagopvang tot drugsbehandeling
  • Gevangenissen – van gevangenen tot bewakers en leidinggevenden
  • Rechtssystemen – onderzoek naar vormen van herstelbemiddeling en beschermend gebruik van macht in plaats van  straffend gebruik van macht

In deze online Workshop gaan we d.m.v Geweldloze communicatie leren hoe we op de eerste plaats tegen onszelf moeten spreken, hoe we mogen denken over wie we zijn, wat onze behoeften en emoties teweeg brengen en hoe deze ombuigen naar een positieve en liefdevolle communicatiepatroon.

Op wereld niveau heeft deze methodiek veel positieve resultaten opgeleverd, zelfs bij politieke kringen van hogere segmenten en vooraanstaande bedrijven omdat ze de waarde van deze krachtige methode hebben leren inschatten en toepassen.

Wil je een positieve communicatiepatroon ontwikkelen en ermee fantastische resultaten behalen, dan is deze Online webinar je kans om het op een eenvoudige en snelle manier te leren.

VRAAG INFO AAN

 

 

 

Info