Identificeer de sterke punten van je team

8 stappen om een talentkaart voor je personeel te maken

Een talent map bekijkt afdelingen die verbetering behoeven, analyseert professionele competities en vaardigheden en brengt nieuw potentieel aan het licht om op maat gemaakte opleidingsplannen op te stellen die de beroepsprofielen van de organisatie kunnen vervolledigen op basis van waar de organisatie naartoe wil. Hier zijn de basisstappen.

Anticipeer en denk na over mogelijke nieuwe uitdagingen voor het bedrijf, in die zin kan je analyseren op welke gebieden elke afdeling zich kan verbeteren, welke rollen essentieel zijn en welke nieuwe talenten, in je team kunt opnemen.

Bepaal de soorten talent die de onderneming nodig heeft: analyseer vanuit het oogpunt van de human resources de soorten vakmensen waarover de onderneming beschikt, die waarover zij zou moeten beschikken om concurrerender te zijn en die zij kan opleiden met verschillende opleidingsaanbiedingen, om in de behoefte aan talent te voorzien.

Onderzoek naar het potentieel van werknemers: de tweede stap in het creëren van een talentmap is het beschrijven van de vaardigheden, competenties en bekwaamheden van werknemers om hun potentieel te kennen en, als ze binnen de organisatie kunnen evolueren, om professionele of carrièreplannen te definiëren om deze rollen te kunnen vervullen.

Herziening van de functies en de mensen die deze functies bekleden: de geschiktheid van de functies om het personeel te versterken naar de functies die gunstiger zijn. De sleutel daartoe is het opstellen van een gedetailleerde taakomschrijving.

Ontwikkeling van opleidingsplannen: om je personeel naar een hoger niveau te tillen, is het van essentieel belang om permanente opleidingsplannen en carrièreplannen aan te bieden die hun carrièrepad verbeteren en hen tot een waardevolle aanwinst voor het bedrijf maken.

Acties en strategieën uitvoeren om talent te behouden en een hoog personeelsverloop te voorkomen.

Stimuleren dat de wervings- en selectieprocedures van hoge kwaliteit zijn, waarbij nieuwe kanalen worden geïntegreerd, wordt ingezet op transparante communicatie en dat er optimale arbeidsvoorwaarden kunnen worden aangeboden in tegenstellingg met de concurrentie.

Herziening van de talent map: naarmate de tijd verstrijkt en het bedrijf in opleidingsbehoeften en nieuwe functies voorziet, is het raadzaam de talentmap te analyseren en zo nieuwe verbeteringen op te sporen.

Kortom, een talentmap identificeert de productieve functies die nodig zijn om te bereiken waar het bedrijf zichzelf ziet binnen een paar maanden of jaren en bevordert de creatie van een roadmap voor de planning van doelstellingen, doelen en nog veel meer om je team naar het volgende niveau te tillen en een personeelsbestand te hebben dat voorbereid is op alles wat de sector voor jou in petto heeft.

Om jou nog beter voor te bereiden op talent-en kwaliteiten bepaling en identificatie binnen je bedrijf en team, lanceer ik een nieuwe Webinar, waarvoor je jezelfkan inschrijven, je cmedewerkers en collega’s, partners en managers. Deze Webinar wordt u gratis aangeboden op 18 november 2021 om 19:30 pm en zal ongeveer 90 minuten duren, nadien krijg je ook een pdf gratis toegestuurd op je email, waarbij je samen met je team een eenvoudige maar doeltreffende Road map kunt opstellen en ontwerpen om je doelstellingen binnen je bedrijf te realiseren. Je mag je nu al voor deze innoverende en interessante Webinar inschrijven op deze link:

INSCHRIJVEN OP WEBINAR “IDENTIFICEER DE TALENTEN EN KWALITEITEN VAN JE TEAM”

.

.

.

error: Content is protected !!

Download Your Copy